Inredning

Efterhand som jag fick igång min timer, var det dags att installera ljuset i huset. Problemet är bara att ifall jag vill man ska kunna se in i byggnaden, kräver min envishet att man hittar det man förväntar sig att hitta inne i en byggnad. Jag satte mig ned och gjorde upp en planritning över hur jag tänker mig rumfördelningen kan se ut. Till slut kommer jag fram till planlösningen, och väggframställningen kunde sätta igång. Jag hade hela tiden tänkt att använda papp från havrefraspacketen och klä med vanligt A4-papper.

Dilemmat som jag dock hela tiden insett skulle komma var att det kommer bli svårt att ljustäta rummen. Speciellt eftersom jag är en sådan nölare som vill kunna göra om så mycket som möjligt ifall jag ombestämmer mig, och därmed inte vill limma fast väggar och innertak för gott! Åtminstånde inte till en början. 🙂

Efter lite experiementerande kom jag på ett system som gör att jag får fina väggar och ett i teorin stensäkert skott mot ljusinsläpp. Dock förväntar jag till en början lite ljusspill mellan rummen, men kommer på efterhand hur jag ska göra snygga lösningar.

Såhär blev lösningen som den ser ut nu:

Jag började med att klä in de delar av de 'bärande väggar' som kommer att synas utifrån

Första väggen blir byggd

Väggen är färdigbyggd med ditmålad dörr. Notera den andra väggen i bakgrunden med en bokhylla med nått som liknar ståltrådstroféer!

Här provmonteras de ännu inte helt färdigtapetserade väggarna.

De olika lagren i väggarna lyder:

”A4-papper” – Havrefraspapp – grillspettspinnar – H-fraspapp – A4-papper

För att skapa lite mer djup i detaljerna inne i huset, provade jag att montera på dörrkarmar:

Dörrkarmar av hoprullat och tilltryckt A4-papper.

Jag tillverkade en dörr och några skyltar att ha i det öppna rummet. Dörren blev handritad, men är nu utbytt mot en lite mer detaljerad dörr och ena skylten är utskriven från datorn och andra är ritad, båda limmade på en pappbitar:

Det öppna rummet

Polisen står och inspekterar den nya dörren! Eftersom polisen jämt har med sig sin tjocka pall att stå på, ser dörrarna lite korta ut för honom

En flygbild där man ser ner i den ännu inte färdiga bottenvåningen.

Mekanismen som ska förhindra ljusinsläpp: Pinnarna är exakt lika långa som väggarna och går upp, in i väggarna. Har inte haft möjlighet att testa denna konstruktion i skarpt läge än.

Till sist en bild som visar den nya dörren samt lite fler detaljer

Brandmannen inspekterar husets brandsäkerhet!

Dörren har fått en karm runt sig och nödhandtaget har blivit till av isoleringen till en grön sladd och lite ståltråd.

Jag saknas fortfarande att göra det helt tätt mot golvet, då golvet gärna svajar lite. Jag funderar om en fotlist hade varit att föredra?

Utrymningsplanen brandmannen står och tittar på är ritad i paint. Jag gjorde en nogerlunda uppskattning av planlösningen på huset och tittade på riktiga utrymningsplaner för att få lite inspiration. Därefter kopierade jag planlösningen in i Word och kunde där få ner det i den lilla storleken som jag var intresserad av och sen printa ut med bästa skrivarkvalitet på vanligt A4:

Utrymmesskylten som hänger i det öppna rummet.

Planen är så liten så tyvärr är det enda man ser med blotta ögat konturerna av väggar o rum samt uppbyggnaden av hela planen.

mvh Victor 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s