Bakgrundsbyggnad

Mycket har hänt och har tagit både tid och inspiration från mitt glasbord, men nu tror jag jag börjar samla tankarna lite mer om vad som ska finnas på banan!

Jag sökte inspiration till banans ‘andra’ del, dvs den delen där inte tryckeribyggnaden finns. Har länge tänkt att där skulle finnas en lagerbyggnad och ett minimalt lokstall av nått slag, men aldrig riktigt kommit på hur det konkret skulle se ut eller hur det skulle genomföras. Tex så befinner ett av benen som bär upp själva glasskivan sig precis där en yttervägg gärna skulle varit, och en av C-växlarnas ‘växelhus’ med spak o lyse sitter där jag hade velat ha en lastkaj och nån lämplig lösning kan jag inte heller komma på där.

På forumet sprang jag på http://www.scalescenes.com/ och tryckte in där för att se vad det var för nått. De hade ett portparti för gods som de delade ut gratis som en slags försmak för vad de annars hade att sälja. Jag tänkte att det kanske inte var helt fel, så jag tog hem den och printade ut på vanligt papper. Som förstärkning använde jag 1, 2 och 3 lager papp som jag limmade ihop.

Pappark limmas ihop för att möta tjocklekarna som önskas i bygget

Delarna skärs ut och har väldigt snygga detaljer! Betongbalk över portarna.

Byggnaden i sin hiskeliga tjocklek! Otroliga 3cm!!! :O

En närbild på det för framtida kontoret.

Det nya kontoret som plötsligt inte såg så nytt ut längre….

Den färdiga byggnaden från baksidan.

Här är den färdiga byggnaden. Det följde med fyra sorters dörrar, två skjutbara och två ‘rullbara’. Först ut min favorit och det äldsta paret (tror jag), ett par skjutbara trädörrar. Baksidan av huset ingick inte i byggsatsen, så här har jag bara tagit lite papp och lutat mot huset för att få mörkt inne i byggnaden.

Här har jag häktat på ståldörrar istället. De är visst rätt så rostiga!

Här är det rulldörrar. Ifall man vill ha den öppen, får man ta till kniven och skära av toppen på dörren o limma fast den. Dörrarna är ganska diskreta men ändrar hela karaktären på byggnaden. Dessa är favorit efter trädörrarna.

Sist ut en randig version av rullporten. Inte så förtjust i denna, men det kanske är för att dörrarna påminner lite om ett brandbilsgarage?

När byggnaden var färdig var den för bred för att kunna stå där jag hade hoppats i banans ‘tomma’ del. Istället kommer den nu förmodligen att tjäna som bakgrundsbyggnad på långsidan bakom kranvagnen Goliat. Sätter då på en svart skiva bakom så att det ser ut som bordet skär igenom byggnaden. Har inte haft tid att röja på banan för fototagning på plats, men det kommer kanske så småningom! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s